Karottás töltött csirke paszternákpürével

Kívül és belül megsózzuk és megborsozzuk a csirkét. Hagyjuk kicsit állni, míg elkészül a töltelék.

A répát félcentis kockákra vágjuk, és kevés zsiradékon megpároljuk pici sóval, borssal, összevágott petrezselyem zöldjével. A zsemlét összetépjük, tejben megáztatjuk, majd kifacsarjuk és elmorzsoljuk. Összedolgozzuk egy egész tojással, a megpárolt répával, a felkarikázott hagymával.

Betöltjük a szárnyas bőre alá. Kizsírozott tepsibe fektetjük, öntünk alá kevés vizet, fóliával letakarjuk, és 160 fokos sütőben két órán át sütjük. Levesszük róla a fóliát, rápirítunk.

Megtisztítjuk a paszternákot. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat a vajjal, beledobjuk a feldarabolt zöldséget, és kevergetve egészen puhára pároljuk. Közben hozzádobjuk a felhasított vaníliarudat, ízesítjük sóval, őrölt fehér borssal, pici cukorral. Ha kell, kevés vizet önthetünk alá. Ha már puha a paszternák, akkor a vaníliát kidobjuk belőle, és a párolt zöldséget botmixerrel pürésítjük, ízlés szerint krémesre vagy darabosabbra.

Háromféle sajttal töltött csirkemell mandulabundában, körtekrokettel és színesbors-mártással

 

kaloria 590 CAL
ido 210 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink