- Háromféle krémet készítünk el, azokat fogjuk rétegezni a poharakba. Az alapkrémhez összekeverjük a tojások sárgáját 5 dkg cukorral és a keményítővel, valamint egy deci felmelegített tejszínnel. Gőz felett folyamatosan kevergetve besűrítjük. Hideg vízben kihűtjük. Habot verünk a maradék tejszínből. Kétfelé osztjuk, az egyik felét összeforgatjuk a hideg tojásos krémmel. A sárga krémet is kétfelé szedjük. Az egyikbe belekeverünk egy csomag vaníliás cukrot, a másikba pedig beledolgozzuk a gőz felett megolvasztott étcsokit.
- Négy nagyobb pohár alján szétosztjuk a csokis krémet, majd rákanalazzuk a vaníliásat. Az erős kávét 3 dkg cukorral körülbelül a felére beforraljuk. Jeges vízbe állítva kihűtjük. Végül összeforgatjuk a maradék tejszínhabbal, és a vaníliás krém tetejére kanalazzuk. Tetszés szerint díszítjük csokoládélapocskával, cukorgyönggyel.