Kávékrémes szelet erdei gyümölcsökkel
15 dkg lisztet a porcukorral és a puha vajjal összedolgozunk. Az omlós tésztát fóliába csomagolva egy órára a hűtőbe tesszük. A tojások fehérjét 3 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük. Hozzáadunk 10 dkg cukrot, beleszórunk egy csomag vaníliás cukrot, egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, majd rászitáljuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített maradék lisztet. A piskótamasszát
sütőpapírral kibélelt 20 × 30 cm-es tepsibe simítjuk, és
előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 30 percig sütjük. Rövid pihentetés után a tepsiből kivesszük, rácson kihűtjük. Az omlós tésztát kinyújtjuk, vajjal kikent, liszttel meghintett 20 × 30 cm-es tepsibe terítjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon 15 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, megkenjük a langyos ribizlizselével. A piskótát keresztben kettévágjuk, az alsó lapot az omlós tésztára helyezzük. A zselatint beáztatjuk. 1 dl forró feketekávét 5 dkg cukorral elkeverünk, feloldjuk benne a zselatint, hozzáöntjük a likőrt, és hűtőbe tesszük dermedni. A maradék kávéval mindkét piskótalapot meglocsoljuk. A tejszínt a másik zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verjük, a kávés zseléhez keverjük, majd a krém felét a tepsiben árakozó lapra simítjuk. Befedjük a másik piskótalappal,
bevonjuk a maradék krémmel. A sütemény tetejét kirakjuk a megmosott, lecsepegtetett gyümölccsel, és fogyasztás előtt 4-5 órára hűtőbe állítjuk.