Piskóta
Először szétválasztom a tojás sárgáját a fehérjétől. A sárgákat habosra keverem a cukorral, kanalanként beleteszem a kávét és a brandyt, majd még kb. 10 percig
kevergetem. A sütőport a liszttel összekeverem, hozzáadom a cukros-kávés masszához. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd két részletben, óvatosan
belekeverem a masszába. Vékonyan és egyenletesen tepsire öntöm, és előmelegített 220 fokos sütőben (gázsütő 7-es fokozat) aranybarnára sütöm 8-10 perc
alatt. Míg sül a piskóta, elkészítem a rizstölteléket.
Rizses töltelék
A vízben felteszem főni a rizst, majd miután megdagadt és felszívta a vizet, beleöntöm a tejet. Ebbe dobom a vajat,
a cukrot, a vaníliás cukrot, forrás után félrehúzom, és hagyom, hogy lefedve a saját gőzében megpuhuljon. (Nem kevergetem, mert csak törik a rizsszem.) Hagyom
kihűlni, addig habosítom a tejszínt, majd a rizshez keverem – ez jobban megköti a tölteléket.
Gyümölcszselé
A gyümölcszselé következik. A zselét a csomagoláson található leírás szerint elkészítem, s amíg dermed, a kissé kiolvasztott gyümölcsöt szétterítem egy szalvétán, hogy száraz legyen, ne áztassa szét a piskótát. Az időközben elkészült piskótát egy konyharuhára borítom, összetekerem, és így hagyom kihűlni – ha hűlve tekerném fel, törne a tészta. Miután kihűlt, kitekerem, a rizst a közepére halmozom, majd a két peremét alagútszerűen felhajtom úgy, hogy szépen körbefedje a rizst a kávés piskótatészta. A rizsalagút tetején hagyok egy kb. 5 cm-es rést, ezért, ha szükséges, inkább levágok a piskóta széleiből. Ebbe kerülnek majd ügyesen elrendezve a lecsepegtetett gyümölcsök, amiket a dermedő
zselatinnal vonok be. Ügyeljünk arra, hogy a zselé már dermedés alatt legyen – így nem folyik szét, de szépen fed –, valamint figyeljünk arra is, hogy ne áztassa el a piskótát. A bevont zselés kávés alagút rövid időre kerüljön a hűtőbe.