Kávés-narancsos brownie

Kávés-narancsos brownie

Erős kávét főzünk, s azon forrón feloldunk benne 1,5 evőkanál kakaóport. A vajat gőz fölött összeolvasztjuk a csokoládéval, majd habosra keverjük a cukorral és a mézzel. Picit hűlni hagyjuk, hozzáadjuk a tojást és a tojás sárgáját, a kikapart vaníliarúd aromás belsejét, majd beleöntjük a kakaós kávét is. Belereszeljük az alaposan megmosott narancs sárga héját. A lisztet elkeverjük a sóval és a szódabikarbónával, az illatos masszához vegyítjük. Nem kell nagyon habosra-levegősre kavarni, mert morzsálódni fog a brownie-nk! Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, s előmelegített sütőben (180 fok) körülbelül 25 percig sütjük. 20 perc után érdemes ránézni, és tűpróbát végezni: ha picit tapad még a beleszúrt tűre, akkor jó! Jól illik mellé az orange curd.

Orange curd

A tojássárgáját elkeverjük a cukorral és a narancslével, majd gőz fölött, ovális habverővel folyamatosan (!) kevergetve 10-15 perc alatt sűrűre főzzük. A gőzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a vajat, és
azzal is simára keverjük. Hűtőben tárolva egy hétig eláll!

kaloria 200 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink