Kecskeméti almaleves

Kecskeméti almaleves

A szegfűszeget a fahéjjal és a citromhéjjal 1,5 dl vízben addig főzzük, amíg jó erős, sötét fűszerkivonatot kapunk. Leszűrjük és félretesszük.
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és felaprítjuk. A borhoz 5 dl vizet öntünk, felforraljuk, és beletesszük az almakockákat. Amikor újra felforrt, leszedjük a tetejéről a keletkezett habot. Amikor az alma puhára főtt, hozzáöntjük
a fűszerkivonatot, és azzal újra felfőzzük. A levest botmixerrel simára keverjük. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tojások sárgáját, és már csak forrásig hevítjük. Vaníliás cukorral és – ízlés szerint – cukorral édesítjük. Nyáron finom, hideg, üdítő leves, télen pedig melegen fogyaszthatjuk.

kaloria 240 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.