Kölesalap
A kölest mossuk át forró vízzel, majd folyamatos keverés
mellett főzzük puhára a tejjel, egy csipet sóval és a vaníliarúd kikapart belsejével. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a cukrot, a vajat meg a reszelt citromhéjat. Mérjünk ki belőle 50 dkg-ot, tegyük félre, és hűtsük le. (Ebből készül majd a töltelék.)
Tészta
A Zila tortaforma 4 cm-es sütőkarikáját csomagoljuk be szilikonos sütőpapírral, hogy ne ragadjon rá a tészta. A maradék forró kölesalaphoz adjuk hozzá a túrót, a mandulalisztet és lenmagpelyhet, végül az egész tojásokat.
Figyeljünk, hogy a köles ne legyen forróbb 80 foknál, mert megfő benne a tojás! Alaposan keverjük össze, és töltsük a becsomagolt karikába. 180 fokos előmelegített sütőben
körülbelül 50 perc alatt süssük készre, majd fordítsuk rácsra, és azonnal vágjuk ki a sütőkarikából.
Töltelék
A Zila tortaformába helyezzük be a fém tortakarikát, fújjuk ki formaleválasztóval vagy kenjük ki vékonyan olvasztott vajjal, és helyezzük egy tálcára. Keverjük a langyosra hűlt
kölesalaphoz a feldarabolt sárgabarackot, 5 dkg-ot a
sárgabaracköntetből, majd lazítsuk a tejszínhabbal, és keverjük hozzá a feloldott zselatint. A krém állaga akkor jó,
ha kissé lágy, majdnem folyós, így könnyen felveszi a tortaforma mintáját. A krémet töltsük a formába, ügyeljünk
a tömörítésre. Helyezzük a tetejére a kihűlt kölespiskótát.
Tegyük 4 órára a mélyhűtőbe, s ha megdermedt, válasszuk le róla a formát.
Öntet
Az öntethez használhatunk friss, illetve fagyasztott sárgabarackot. Turmixoljuk le, majd folyamatos keverés mellett forraljuk fel a cukorral meg a pektinnel, azután hűtsük vissza. Töltsük a torta üregeibe a baracköntetet. Díszítsük csokoládélapokkal és felezett sárgabarackkal.