Kecskeméti karikás béles
Az élesztőt a langyos tejben egy kiskanálnyi cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy csipetnyi sóval, egy evőkanál
cukorral és a megkelt élesztővel összekeverjük, majd szódavízzel sűrű palacsintatésztát készítünk. A tésztát
letakarva langyos helyen 30 percig kelesztjük. Kiolajozott palacsintasütőben a szokásos módon palacsintákat
sütünk, majd ezeket a további felhasználásig melegen tartjuk. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki!
A palacsintákat betöltjük, két oldalát felhajtva felcsavarjuk, és kiolajozott tepsire szorosan egymás mellé helyezzük. Meglocsoljuk tejföllel, és forró sütőben átsütjük. Barackpálinkával elkevert baracklekvárral tálaljuk.
Töltelék
Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, azután lereszeljük és megpároljuk. A diót ledaráljuk, a mazsolát beáztatjuk. A reszelt almát elkeverjük a darált dióval, hozzáadjuk a mazsolát meg a rumot, és ízlés szerint cukorral édesítjük.