Héjastul megfőzzük a céklát, kihűtjük, utána a reszelő durvábbik oldalán lereszeljük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rászórunk annyi lisztet, amennyit felvesz, és amint az is átmelegedett (pirítani nem kell), felöntjük a tejjel és a tejszínnel, kevergetve sűrűre főzzük. Ezt is kihűtjük. Egy keverőtálban krémesre keverünk 10 dkg kecskesajtot az egész tojással, hozzáadjuk a tejes mártást, a lereszelt céklát, sóval, borssal ízesítjük. Olajat forrósítunk egy serpenyőben, és olajos kanállal beleszaggatjuk a masszát. Közepes hőfokon mindkét oldalát megsütjük, fedő nélkül. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot róla. A maradék kecskesajtot a tetejére morzsoljuk, és azonnal tálaljuk.
Hozzávalók
4 személyre