Kékfrankos harcsapaprikás túrós csuszával

Kékfrankos harcsapaprikás túrós csuszával

Sokan félnek a harcsától, nem tartják túl gusztusosnak,
pedig az egyik legcsodásabb ízű halunk. Talán a nyákos,
pikkelytelen bőre teszi, de azt meg egy erőteljesebb mozdulattal, egy harapófogóval, meg egy élesebb késsel tényleg öt perc alatt el lehet távolítani. S ami megmarad, az a fejedelmi halhús, mely nem fő szét, finom rántva, főve, sütve, grillezve. Most a bográcsba került. Aztán meg a csuszára. Mert az dukál hozzá leginkább.
A harcsa húsát nagyobb kockákra vágtam, vékonyan lesóztam, félreraktam. A mérsékelt tűzön kisütöttem a felkockázott szalonnát, a pörcöt kivettem, később a köretként szolgáló csuszára raktam. A zsíron lassan üvegesre sütöttem az igen apróra vágott vöröshagymát, s mikor kész volt, egy kis vizet loccsintottam rá, mert így a hagyma szinte szétrobban. Erre akkor lehet szükségünk, ha olyan ételt készítünk, mely csak rövid ideig főzhető, s a hagymának nincs elég ideje szétesni, s vastagabb szaftot alkotni. Ilyenek a halak is. Márpedig mi harcsapörköltet készítettünk fotós barátommal. Ennek megfelelően mikor a dinsztelt hagyma némileg elfőtte a levét, rádobáltam a hasonlatosan apróra vágott paprikát, paradicsomot, szétnyomott fokhagymát, s mikor ez is rottyant egyet, jöhetett bele a hal. Néhányszor átkevertem, és már adtam is hozzá az őrölt paprikát, erőset is. Az ételt felöntöttem a vörösborral és már bátrabb tűzön forralni kezdtem. Jó húsz perc alatt a bor elpárolgott, amit aztán már mindig csak kis mennyiségben adagolt vízzel pótoltam. Alig telt el húsz perc, készen volt az étel. Nejem készítette túrós csuszát adtam hozzá köretként.

kaloria 1130 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Ajánlataink