Kelbimbós kacsagulyás gazdagon

Foga Éva a következőket írta: „Sokszor elhatároztam már, hogy részt veszek a receptpályázaton, de most tényleg eljött az idő. Két kisgyermek édesanyjaként sokat sütök-főzök, hozzáteszem, hatalmas örömmel. Úgy is mondhatnám, ez a hobbim, igazán kikapcsol. Igyekszem mindennap kétfogásos ebédet tenni a család asztalára, és gyakran előfordul, hogy vacsorára is meleg ételt eszünk.

ELŐKÉSZÍTÉS: 20 perc FŐZÉS: 2 óra

A szalonnát felkockázzuk, zsírját kiolvasztjuk. Rátesszük az aprított vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a kacsahúst, átforgatjuk és felöntjük vízzel. Babérlevéllel, fokhagymával, sóval, borssal, majoránnával, lestyánnal fűszerezzük és körülbelül másfél óráig főzzük. Hozzáadjuk az aprított sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, és amikor már majdnem puhák a zöldségek, beletesszük a kelbimbót és a kockázott krumplit. Ha minden zöldség puhára főtt, jöhet bele az összevágott petrezselyem zöldje, ízlés szerint lehet még sózni és borsozni. Ha sűrűbben szeretjük, akkor kis tejfölös liszttel behabarjuk.

Birsalmás kacsaleves

kaloria 290 CAL
ido 140 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink