Foga Éva a következőket írta: „Sokszor elhatároztam már, hogy részt veszek a receptpályázaton, de most tényleg eljött az idő. Két kisgyermek édesanyjaként sokat sütök-főzök, hozzáteszem, hatalmas örömmel. Úgy is mondhatnám, ez a hobbim, igazán kikapcsol. Igyekszem mindennap kétfogásos ebédet tenni a család asztalára, és gyakran előfordul, hogy vacsorára is meleg ételt eszünk.
ELŐKÉSZÍTÉS: 20 perc FŐZÉS: 2 óra
A szalonnát felkockázzuk, zsírját kiolvasztjuk. Rátesszük az aprított vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a kacsahúst, átforgatjuk és felöntjük vízzel. Babérlevéllel, fokhagymával, sóval, borssal, majoránnával, lestyánnal fűszerezzük és körülbelül másfél óráig főzzük. Hozzáadjuk az aprított sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, és amikor már majdnem puhák a zöldségek, beletesszük a kelbimbót és a kockázott krumplit. Ha minden zöldség puhára főtt, jöhet bele az összevágott petrezselyem zöldje, ízlés szerint lehet még sózni és borsozni. Ha sűrűbben szeretjük, akkor kis tejfölös liszttel behabarjuk.