Kelbimbótorta

Kelbimbótorta

Megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni a vajat. Lereszeljük a sajtot. A lisztet a sütőporral, csipetnyi sóval és 3 dkg sajttal egy tálba tesszük. A tejet összekeverjük a túróval, a tojássárgájával és a vajjal, majd a lisztes keverékhez adva sima tésztát gyúrunk az egészből.
Kivajazunk egy 28 cm átmérőjű sütőformát. Lisztezett
deszkán kerek lappá nyújtjuk a tésztát. Kibéleljük vele a formát, és az alját többször megszurkáljuk egy villával. A tésztát a 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A kelbimbót alaposan megtisztítjuk, megmossuk, és
késsel keresztben bemetsszük a torzsáját. Enyhén sós vízben 5 percig blansírozzuk. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és félbevágjuk. Megtisztítjuk és kockákra vágjuk a mogyoróhagymát, az aszalt paradicsomot felaprítjuk. A szalonnát zsiradék nélkül kiolvasztjuk egy serpenyőben, majd kiszedjük. A zsírjában megpároljuk a kelbimbót, a hagymát, a paradicsomot és a száráról lecsipkedett kakukkfüvet. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. A zöldséget a tésztára halmozzuk. A tojást elhabarjuk a tejszínnel, sózzuk és borsozzuk, majd a zöldségre öntjük. Rászórjuk a maradék sajtot, majd a forró sütőben 15 percig sütjük.

kaloria 505 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink