Héjastul megfőzzük a krumplit. A megtisztított kelbimbót egy másik fazékban, sós vízben roppanósra főzzük (10-15 perc). Meghámozzuk és felkarikázzuk a burgonyát, felszeleteljük a sonkát. Egy nagy tálban óvatosan összeforgatjuk a burgonyát, a sonkát meg a kelbimbót a mártással. Kivajazott sütőedénybe simítjuk, és 200 fokos sütőben pirulásig sütjük.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az evőkanálnyi vajat, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és rögtön öntjük is rá a tejet és a húslevest (vizet). Folyamatosan kevergetve körülbelül tejföl sűrűségűre főzzük. Ha kell, adunk még hozzá egy kis vizet. Ha kész, belereszelünk egy pici szerecsendiót, hozzákeverünk egy deci tejfölt és egy nyers tojást, végül sóval és őrölt fekete borssal ízesítjük.