Forrás: O. Horváth György

Keleti csirke tüzes padlizsánnal

Páclé

Csirkénk attól keleti, hogy különleges fűszerkeveréket használtam ízesítésnek. A páclé hozzávalóit 5 deka
olvasztott vajon feloldottam, majd adtam hozzá 2 deci vizet. A csirkét kiterítettem, egy késsel kivágtam a hátán a gerincét, s kivettem a hasüreg felől a mellcsont egy
részét is. Ezt követően ahol értem, megszurkáltam, és fecskendővel beleinjekcióztam a páclevet, majd annak maradékával kívülről is jól átdörzsöltem. Egy órát állt a hidegen.

Keleti csirke tüzes padlizsánnal

Közben elkészítettem a töltött padlizsánt.
Ehhez hosszában kettévágtam a zöldséget, majd kivájtam a húsát úgy, hogy egy centi vastag maradjon a héja mellett. Átkentem olajjal, és megsóztam. A
grillen bőrével felfelé átpirítottam, s megsütöttem a paprikákat és a céklákat is. Mikor utóbbiak bőre már jól megsült, egy zacskóba dobtam 5 percre, ettől könnyebb lehúzni a héjukat. Felkockáztam őket, elkevertem egy kis sóval meg a kukoricával, és visszatöltöttem a padlizsánokba, melyeket bőrükkel lefelé sütöttem
tovább vagy negyedórát. A csirkét előbb a bőrös felével lefelé tettem fel a grillre, majd negyedóra múlva megfordítottam, s fedő alatt még vagy félórát pirítottam. Ismét fordítottam egyet, s újabb negyedóra alatt barnára pirítottam a bőrös felét is. A lényeg, hogy tartós, de csak közepes hőt kapjon a hús, máskülönben
megég, míg belül véres marad. Egy egész csirkét nagyjából egy órán keresztül kell grillezni, hogy ezt elkerülhessük. Elsőre meglepő ízű a csirke is és a tüzes töltött padlizsán is, de aki szereti a változatosságot, próbálja ki, méghozzá párolt rizzsel, mert annak natúr íze nagyon passzol a hús és a zöldség markáns
zamatához. És persze a jó hideg sör is járt hozzá.

kaloria 410 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: O. Horváth György

Ajánlataink