Forrás: O. Horváth György

Keleti húsrolád

Keleti húsrolád

Ha megfigyelték: a keleti – arab, indiai, pakisztáni –
ételek jellegzetes ízzel bírnak, melyért elsősorban a római
kömény és a kurkuma a felelős. Ez a meghatározó a következő húskeverékben is: 40 deka darált húst sóztam-borsoztam, majd egy mozsárban egy-egy evőkanálnyi római köményt, fűszerköményt, koriandert meg kurkumát összetörtem, és a húsra szórtam. Egy kávéskanál zúzott fokhagyma, fél marék aprított póré ment még bele, és 15 dkg apróra vágott, lepárolt gomba került még hozzá. Szinte habosra kevertem a hozzávalókat, majd hosszúkás roládokat formáztam, s aranybarnára sütöttem közepes parázson. Feleségem friss, balzsamecettel ízesített vegyes zöldsalátát, valamint tejfölből, curryből és a currynövény aprított leveléből – mostanában itt-ott már kapható cserepes fűszernövényként – mártogatót készített, magam pedig háromféle paprikát – erős hegyest, tölteni valót és piros pritamint – grilleztem hozzá.

kaloria 350 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: O. Horváth György

Ajánlataink