Kelkáposzta-főzelék nagyon másként

A két evőkanál zsíron átlátszóra pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Rátesszük az áttört fokhagymát, egy percig sütjük együtt, kevergetve. Levesszük a tűzhelyről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Felöntjük az alaplével, visszarakjuk főni. Beletesszük a meghámozott, kockákra vágott burgonyát és a csíkokra vágott kelkáposzta háromnegyedét. Fűszerezzük szárított majoránnával, őrölt köménnyel, sóval és borssal, és addig főzzük, míg az összes zöldség meg nem puhul. Ha kész, merülőmixerrel pépesítjük.

A félretett kelkáposztacsíkokat egy-két percre forrásban lévő, sós vízbe dobjuk. Utána leszűrjük. Úgy tálaljuk, hogy a tányér közepére teszünk egy-egy adag blansírozott kelkáposztát, és köré öntjük a pépes főzeléket. Valamilyen húsos feltét illik mellé, mi rántott csirkeszárnnyal tálaltuk.

Hevesi kelkáposztás gulyás

kaloria - CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink