Kelkáposztába göngyölt karaj kapros-tojásos gombával töltve
A kelkáposztát leveleire szedjük, majd sós-szódabikarbónás vízben leforrázzuk: 20 másodpercre lobogó, forró vízbe dobjuk, s már szedjük is ki. Félretesszük hűlni.
A finomra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a kockákra vágott gombát. Sóval és őrölt borssal ízesítve a saját levében előbb megpároljuk, majd zsírjára pirítjuk. Megszórjuk liszttel, azzal is lepirítjuk,
végül hozzáadjuk a felvert tojásokat. Összekeverjük, és
készre sütjük.
A húst felszeleteljük, kicsit kiveregetjük, és megsózzuk.
Minden egyes kelkáposztalevélre teszünk egy szeletet,
azokra pedig egy-egy kupac gombapépet.
Először feltekerjük a húst a töltelékkel, azután belecsavarjuk a kelkáposztába. Baconszeletekkel áttekerjük, tepsibe sorakoztatjuk, 2-3 dl vizet aláöntünk, és a 170 fokos sütőben körülbelül 30 perc alatt megsütjük.