Forrás: Pásztor Tünde

Kelkáposztába göngyölt szűzpecsenye tökös burgonyával

Kelkáposztába göngyölt szűzpecsenye

A kelkáposztaleveleket bő, lobogó, sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, hogy szép zöld színüket megőrizzék. Lecsepegtetjük, és egymás mellé, hogy kicsit fedjék egymást, kiolajozott alufóliára rendezzük. A káposztaágy közepére helyezzük a sóval, frissen őrölt zöld borssal és korianderrel fűszerezett szűzpecsenyét. Ügyesen ráhajtogatjuk a leveleket, hogy szép, hengeres formát kapjunk, majd az egészet becsomagoljuk az alufóliába. Közepesen meleg sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
A szűzpecsenyét felszeleteljük, és a tökös burgonyával tálaljuk.

Tökös burgonya

A körethez a megtisztított egész burgonyát sós vízben
félpuhára főzzük. Leszűrjük, majd amikor langyosra hűlt,
sajtreszelőn lereszeljük. A meghámozott sütőtököt nyersen
reszeljük hozzá. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk
a finomra vágott hagymát és a petrezselyem zöldjét. Az
egészet összekeverjük, és tetszés szerinti formákba jól
belenyomkodjuk. A masszát a formákból kiolajozott serpenyőbe borítjuk, és lassú tűzön megsütjük. Lapátkanállal félidőben egyszer megfordítjuk.

kaloria 380 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink