Kelkáposztapüré-leves paradicsomban főtt tengeri hallal tálalva
Egy evőkanálnyi olívaolajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét
meg a karikákra szeletelt fokhagymát, és beletesszük a kockákra vágott halat. Felforraljuk, és mindössze pár perc alatt megpároljuk. A hal nagyon gyorsan elkészül, vigyázzunk, hogy ne főzzük szét!
A kelkáposztát félbevágjuk, nagyobb darabokra szeleteljük – a leeső nagy, méregzöld leveleket is
felhasználjuk. Bő, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, hogy megőrizze a szép színét, azután leszűrjük. A maradék olajat egy nagyobb fazékban felforrósítjuk, beledobjuk a kelkáposztát. Megsózzuk, fehér borssal és
reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Felengedjük 2 dl tejszínnel meg 5 dl vízzel, és a káposztát puhára főzzük.
Amikor elkészült, botmixerrel pürésítjük. Rántást vagy habarást ez a leves nem igényel, a sűrűségét maga a káposzta adja. A paradicsomos halfalatok kíséretében tálaljuk.