Béres Andrea finom salátáját azoknak ajánljuk, akik úgy érzik, túl sokat ettek az ünnepeken, és kicsit visszafognák a kalóriabevitelt. sok ropogós zöldség, némi pirosra sütött csirkehús és egy kevés lencse – jóízű és laktató ebéd vagy vacsora.
Csíkokra vágjuk a kelkáposzta leveleit, és sós-szódabikarbónás vízben négy percig főzzük. Utána leszűrjük, lecsöpögtetjük. Kisebb kockákra vágjuk a csirkemellet, és a felszeletelt cukkinival együtt kevés olívaolajon, sóval és borssal pár perc alatt megsütjük. Egy keverőtálban lazán összeforgatjuk a lencsét a kelkáposztacsíkokkal meg a cukkinival. Átrakjuk egy salátástálba, elrendezzük a tetején a csirkekockákat, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal és némi frissen facsart citromlével, megszórjuk a pirított magokkal.
Vegetáriánusok tehetnek bele a hús helyett egy kis feta- vagy kecskesajtot. Ha van kéznél, szórjuk meg egy kis csokor finomra vágott petrezselyem zöldjével