Kelkáposztás csülök
A csülköt megmossuk, az esetleg rajta maradt szőrszálakat leperzseljük, lekaparjuk. Beletesszük egy nagyobb fazékba, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és takaréklángon puhára főzzük. A megfőtt csülökből kiszedjük a csontot, felszeleteljük, majd átdörzsöljük őrölt köménnyel, pirospaprikával és sóval.
Egy tűzálló edényt kizsírozunk és behintjük zsemlemorzsával. A kelkáposztát csíkokra vágjuk, a megtisztított burgonyát és a vöröshagymát felkarikázzuk. Összekeverjük egy kevés őrölt köménnyel, az apróra vágott fokhagymával, ízlés szerint vegetával, majd a tálba
helyezzük. A tetejére rárakjuk a csülköt. Az edényt lefedjük, és a kelkáposztás csülköt kb. 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a krumpli is megpuhult. Amikor elkészült, levesszük a fedőt, és a csülökszeleteket ropogósra pirítjuk.