Kelkáposztás hurka

Kelkáposztás hurka

A kelkáposzta külső, nagy leveleit használjuk fel, a közepét
eltehetjük leveshez, főzelékhez. A kelkáposztaleveleket
sóval, őrölt köménnyel, majoránnával ízesített forró, lobogó
vízben 1-2 percig főzzük. Egy nagy tésztaszűrőbe
kiszedjük, hogy a víz lecsepegjen róluk. Ezután egy levélbe
egy darabka – körülbelül hétcentis – hurkát csomagolunk
(úgy, mint a töltött káposztát), majd megforgatjuk
lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában, és forró olajban megsütjük.
Egy tepsiben egymás mellé fektetjük a tekercseket, tejföllel
meglocsoljuk, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített
forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt rá nem pirul.

kaloria 730 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink