Forrás: Pásztor Tünde

Kelkáposztás jércelasagne

Kelkáposztás jércelasagne

A kelkáposztát leveleire szedjük, a leveleket sós-szódabikarbónás vízben leforrázzuk. A csirkemellet vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, azután kevés olajon hirtelen megsütjük. Ha kihűlt, nagyobb kockákra vágjuk.
Felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, csipetnyi szerecsendiót meg a zúzott fokhagymát. Kevergetve beleöntjük a forró tejet, megsózzuk, s a besamelmártást sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük az egész tojásokat.
Egy kivajazott tűzálló tálba lerakunk egy adag lasagne
tésztát úgy, hogy félig fedjék egymást. Rárakjuk az elősütött csirkehúst, majd a felkockázott kápia paprikát, s megszórjuk apróra vágott majoránnával. Meglocsoljuk
besamellel, megszórjuk egy kis reszelt sajttal, s befedjük káposztalevéllel. A rétegezést addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére tészta, besamel, arra pedig reszelt sajt kerüljön. A lasagnét betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 40 perc alatt rózsaszínűre sütjük.

kaloria 800 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink