Kelkáposztás kukorica Jankó

Kelkáposztás kukorica Jankó

A kelkáposztát sós vízben leforrázzuk, leveleire szedjük és kivágjuk a vastagabb ereit. A kukoricadarát félórára hideg vízbe áztatjuk. Közben ledaráljuk a szalonnát, a hagymát,
a fokhagymát és a paprikát. A daráról leöntjük a vizet és lecsöpögtetjük.
Összekeverjük a ledarált alapanyagokkal, pirospaprikával, sóval és borssal ízesítjük. Megtöltjük vele a kelkáposztaleveleket.
Egy fazékban sorba rakjuk, ráöntjük a sűrített paradicsomot, és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje a káposztákat. Kevés sót teszünk a lébe, és a szalonnáról
levett bőrt is beletehetjük.
Lassú tűzön körülbelül 30 percig főzzük, majd elzárjuk a gázt, és még hagyjuk egy félórát puhulni. Tálaláskor
meglocsoljuk a tetejét tejföllel.

kaloria 780 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink