Forrás: Pásztor Tünde

Kelkáposztás rizzsel töltött dagadó

Kelkáposztás rizzsel töltött dagadó

A rizst egy kevés felforrósított olajon megfuttatjuk, üvegesre pirítjuk. Másfélszeres mennyiségű vizet öntünk hozzá, megsózzuk, és félpuhára pároljuk.
A kelkáposztaleveleket sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, majd lehűtjük. A kelkáposztát csíkokra vágjuk
és a rizshez adjuk. Beletesszük a kockákra vágott kaliforniai paprikát, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat. Sóval, őrölt fehér borssal és majoránnával ízesítjük. A tölteléket jól összekeverjük, azután beletöltjük a felszúrt, besózott dagadóba. A hús végét összetűzzük, és egy tepsibe tesszük. Mellé rakjuk a félbevágott fokhagymafejeket, a cikkekre vágott hagymát és zöldpaprikát. Egy kevés olajat és vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk, és közepesen meleg sütőben körülbelül 60 perc alatt puhára pároljuk. Amikor elkészült, levesszük a fóliát, és a tetejét pirosra sütjük. Salátát vagy savanyúságot kínálhatunk hozzá.

kaloria 750 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink