Kelkáposztás tekercs
A kelkáposztát csíkokra vágjuk, megpároljuk. A bacont kisütjük. Összekeverjük a káposztát, a főtt rizst, a bacont, a reszelt füstölt sajtot a két egész tojással. Sózzuk, borsozzuk.
Kettesével nedves konyharuhára terítjük a réteslapokat,
majd körülbelül 15 × 20 cm-es téglalapokra vágjuk. Rátesszük a tölteléket, a tésztalapok két szélét felhajtva kisebb rudakat tekerünk (mint a töltött káposzta töltésénél).
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, megkenjük a bacon után
maradt zsírral, belepakoljuk a tekercseket. A tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, forró sütőben pirosra sütjük.
A petrezselyem zöldjét megmossuk, apróra vágjuk, a fokhagymagerezdeket meghámozzuk és átnyomjuk. Mindezt összekeverjük a tejföllel és kicsi sóval. Hidegen kínáljuk a tekercsek mellé.