Forrás: Pásztor Tünde

Kellevélbe töltött babos köles sajtmártással

Megmossuk a kölest, sós vízben megfőzzük. A kelkáposztaleveleket sós, szódabikarbónás vízben addig főzzük, míg kicsit meg nem puhulnak. A középső vastag eret kivágjuk. A megfőtt köleshez hozzákeverjük a leszűrt, átmosott babot és a pürésített csicseriborsót. Ízesítjük sóval, borssal, összevágott petrezselyem zöldjével, hagymaszárral, zúzott fokhagymával. Ezzel a töltelékkel betöltjük a leveleket.

Öt deka vajat megolvasztunk egy serpenyőben, megforrósítjuk benne a lisztet. Felöntjük a tejjel, összefőzzük, végül beleolvasztunk 10 dkg sajtot. Megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy kerek sütőtálat kikenünk a maradék vajjal. Beleöntjük a sajtmártást. Szép sorban rárakjuk a töltelékeket. A tetejére szórjuk a maradék sajtot. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt összesütjük.

Hevesi kelkáposztás gulyás

kaloria 480 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.