Kemencében sült spárgás csirke

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a vajat. Hozzáadjuk a felaprított póréhagymát, és elkezdjük dinsztelni.Ha már átlátszó, rátesszük az áttört fokhagymát, és együtt sütjük egy percig.

Ekkor mehet hozzá a nagyobb csíkokra vágott csirkemellfilé. Erős lángon addig pirítjuk, míg a csirkedarabok minden oldala ki nem fehéredik.

Rátesszük a megtisztított, feldarabolt spárgát, hozzáforgatjuk, és együtt öt percig pároljuk.

Áttesszük egy keverőtálba. Hozzáadjuk a túrót, a két felvert tojást. Ízesítjük sóval, borssal, reszelünk rá egy kis szerecsendiót, alaposan összeforgatjuk. Átöntjük egy sütőtálba. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben addig sütjük, míg szépen meg nem pirul a teteje (körülbelül félórára lesz szükség).

Friss salátával és/vagy párolt rizzsel, sült krumplival kínáljuk.

Grillezett hal vajban párolt spárgával és medvehagymás hollandi mártással

kaloria - CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.