Forrás: Ötvös Zsuzsanna gasztroblogger, Praliné Paradicsom

Képviselőfánk sóskaramell-habbal

AZ ÉGETETT TÉSZTA

1 óra – SÜTÉS: 35 perc – HŰTÉS: 4 óra. – Az égetett tésztához a vizet, a vajat, a porcukrot és a sót egy lábasba kimérjük, majd felforraljuk. Belekeverjük a lisztet, majd egy-két percig kevergetjük, s miután összeállt, levesszük a tűzhelyről. Pár percig hűlni hagyjuk, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A tésztát csillagcsőrös habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomunk belőle, egymástól 3-4 cm távolságra. A tésztát 180 °C-os sütőben sütjük 15 percig, majd 150 °C-on még 15-20 percig. Közben nem nyitjuk ki a sütő ajtaját.

A SÓSKARAMELL-HAB

A sóskaramell-habhoz a cukrot sötét borostyánszínűre karamellizáljuk. Közben a 140 g habtejszínt forrásig melegítjük. Óvatosan hozzáadjuk a karamellhez a mézet, és apránként a forró tejszínt is. Hozzáadjuk a sót, s az előzőleg hideg vízbe áztatott, kicsavart zselatinlapokat is feloldjuk benne. Szoba-hőmérsékletűre hűtjük. A 200 g hideg habtejszínt habbá verjük, majd a karamellhez forgatjuk. A karamellhabot 3-4 órára hűtőbe tesszük.

A TEJSZÍNHAB RÉTEG

A tejszínhabos réteghez a hideg habtejszínt a fél rúd vanília magjaival, a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A képviselőfánkok tetejét levágjuk. A karamellhabot csillagcsöves habzsákkal a fánkok aljába töltjük. A vaníliás tejszínhabot is a karamellre töltjük, s a fánkok tetejét ráültetjük.

kaloria 210 CAL
ido 335 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ötvös Zsuzsanna gasztroblogger, Praliné Paradicsom

Ajánlataink