Kis kockákra vágjuk a szalonnát, és kipirítjuk a bográcsban.
Rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, elkezdjük dinsztelni. Ha már puhul a hagyma, mehet hozzá a felszeletelt fokhagyma és a feldarabolt paprika, paradicsom. Rászórjuk a fűszereket, beletesszük a felkockázott marhahúsokat, ráöntjük a bort, és addig főzzük, míg a marha félig meg nem puhul.
Ekkor mehet hozzá a szintén kockákra vágott csülök, és ha már ez is kezd puhulni (jó fél óra), hozzáadjuk a többi sertéshúst is. Annyi vizet adunk hozzá, hogy pont ellepje a húsokat.
Amikor már majdnem puha az összes, akkor tesszük bele a meghámozott, cikkekre vágott burgonyát. Ha kell, öntünk még rá kicsi vizet, és készre főzzük. Savanyúsággal, friss kenyérrel kínáljuk.