Tökpaprikás pirított darával

Először a pirított darát készítjük el, mert annak pihennie kell a tálalás előtt. Egy lábasban megforrósítjuk a zsiradékot, ráöntjük a darát, és kevergetve zsemleszínűre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a zöldségalaplével, és kis lángon lefedve addig főzzük, míg az összes folyadékot fel nem szívja a dara. Levesszük a tűzhelyről, és letakarva hagyjuk állni jó 20 percet.

Három evőkanál zsiradékon megdinszteljük a paprikáshoz a finomra vágott vöröshagymát. Ha már zsemleszínű, akkor adjuk hozzá az apró kockákra vágott paradicsomot és paprikát, a zúzott fokhagymát. Fűszerezzük őrölt pirospaprikával, köménnyel, őrölt babérral, sóval és borssal, öntünk rá kevés vizet, majd addig főzzük, míg a hagyma meg nem puhul, és el nem fő az összes víz.

Közben a megtisztított tököt kockákra vágjuk, belerakjuk a pörköltalapba. Öntünk rá egy kevés vizet, és pár perc alatt puhára főzzük. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk, végül megszórjuk finomra vágott kaporral.

Kolbászhússal töltött tök

kaloria 530 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.