Kolbászhússal töltött tök

Sós vízben megfőzzük a rizst.

A tököt megmossuk, ha igazán zsenge, nem kell hámozni sem. A végét levágjuk, majd hosszában elfelezzük. Mindkét félnek a domború részéről levágunk egy kis „talpat”, hogy majd ne billegjen a sütőedényben.

Egy tálat kikenünk vékonyan zsiradékkal, és beleállítjuk a kivájt fél tököket.

Összeállítjuk a tölteléket: a grillkolbászok belsejét belenyomjuk egy tálba. Hozzáadjuk a kihűlt főtt rizst. Belereszeljük a levágott töktalpakat. Hozzáadjuk a pici kockákra vágott koktélparadicsomokat is. Végül fűszerezzük sóval, borssal, csipetnyi őrölt pirospaprikával, köménnyel. Felaprítjuk a kaprot és a petrezselyem zöldjét is, ezeket is beledolgozzuk a masszába.

Hagyjuk állni az összekevert tölteléket 10-15 percig, végül beletöltjük a sütőtálban már előkészített fél tökökbe. 180-200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül fél óra alatt megsütjük.

Vasalt csirkecomb sült zöldségekkel

kaloria 670 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

2 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.