Vasalt csirkecomb sült zöldségekkel

Félbevágjuk a csirkecombokat. Utána mindegyik darabba mélyen belevágunk, kiemeljük a csontot, laposra kinyitjuk a húst. Sózzuk és borsozzuk, hideg helyen hagyjuk pihenni legalább egy órát. Egy serpenyőben fél-egy centi magas olajat forrósítunk, beletesszük a csirkedarabokat a bőrükkel lefelé. Rakunk rá egy nehezéket (a legpraktikusabb egy megfelelő méretű, vízzel töltött fazék), és úgy sütjük a húst, hogy ez lenyomja. Jó tíz perc múlva megfordítjuk a húsdarabokat, a nehezéket már nem rakjuk vissza, és készre sütjük néhány perc alatt. Így a szárnyas kívülről jó ropogós, belül pedig szaftos lesz.

Amíg sül, megtisztítjuk a zöldségeket, felkockázzuk, és kevés felforrósított olívaolajon ropogósra sütjük. Amikor már félig megpuhultak, megszórjuk az összevágott zöldfűszerekkel, és csak a legvégén sózzuk.

Vasalt csirkecomb tökös burgonyatortával

kaloria 330 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.