Forrás: Lapos Rebeka

Kétbabos tonhalsaláta

A zöldbabot alaposan megmossuk, megtisztítjuk, majd blansírozzuk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, egy másikba pedig jeges vizet készítünk elő. A lobogó vízbe dobjuk a zöldbabot és 2-3 percig hagyjuk főni, majd szűrőkanállal kiemeljük és azonnal a jeges fürdőbe merítjük őket. Fontos, hogy ne zsúfoljuk túl a forró vizes lábast zöldséggel, akkor ugyanis nem egyenletesen főnek át. A zöldbabot tálalásig félretesszük. A lila hagymát vékonyan felszeleteljük. A bab- és a tonhalkonzervet lecsepegtetjük. A petrezselymet és a majoránnát megmossuk, finomra aprítjuk. Összeforgatjuk a hagymát, a babot, a tonhalat és a zöldfűszereket. A dresszinghez egy kisebb befőttes üvegben alaposan összerázzuk a fehérborecetet, a mustárt, az olívaolajat, némi sót és borsot. Ízlés szerint kevés vízzel hígíthatjuk. Tálaláskor a zöldbabot is a salátába keverjük, napraforgómaggal meghintjük.

kaloria 260 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Lapos Rebeka

Ajánlataink