Kevert túrós kalács karamellizált hagymával, füstölt sajttal, dióval
Egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a diót, és azonnal átöntjük egy hideg tányérra. A helyére öntünk két evőkanál olívaolajat. Meghámozzuk a vöröshagymát, nagyobb kockákra felvágjuk, beleszórjuk a serpenyőbe, és nagy lángon elkezdjük sütni. Közben rálocsoljuk a balzsamecetet, meghintjük ízlés szerint sóval, darálunk rá borsot. Amikor már kezd sötétedni, akkor hintjük meg a cukorral, és kevergetve pirítjuk. Ha kész, teljesen kihűtjük. Összevágjuk durvára a pirított diót és a zsályaleveleket. A füstölt sajtot lereszeljük. Összeállítjuk a tésztát. Egy nagy tálban elkeverjük a három tojást
a görög joghurttal, az olívaolajjal meg a túróval. Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, hozzávegyítjük a sütőport, a teáskanálnyi cukrot és sót. A száraz keveréket hozzáöntjük a joghurtos-túrós tojáshoz, fakanállal jól összedolgozzuk (nem szabad túlkeverni). Beleforgatjuk
a sült hagymát, a diót, a zsályát és a sajtot. Egy hosszúkás formát sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül háromnegyed óra alatt megsütjük. Hagyjuk a formában hűlni negyedórát, majd átemeljük egy rácsra,
és ott hagyjuk teljesen kihűlni. Vastag szeletekre vágva tálaljuk.