Kevés zsiradékon körbesütjük a szüzeket, majd félretesszük.
A serpenyőben maradt zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, azzal is sütjük egy percig, végül fűszerezzük őrölt pirospaprikával, fekete borssal, köménnyel, sóval. Összekeverjük a darált hússal.
A kihűlt szüzeket ügyesen körbevesszük ezzel az ízesített, nyert húsmasszával, végül egyesével hálóba csomagoljuk. Vékonyan kizsírozunk egy tepsit, rárakjuk a két sertéshálós csomagot, és 180 fokos sütőbe toljuk. Körülbelül 15-20 perc alatt meg is sül a pecsenyénk. Vastagabb szeletekre vágjuk. Sült hurkával, párolt káposztával tálaljuk.
Aszalt szilvával töltött szűzpecsenye diómártással és vörösboros körtével kínálva