Kifordított töltött szűz

Kevés zsiradékon körbesütjük a szüzeket, majd félretesszük.

A serpenyőben maradt zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, azzal is sütjük egy percig, végül fűszerezzük őrölt pirospaprikával, fekete borssal, köménnyel, sóval. Összekeverjük a darált hússal.

A kihűlt szüzeket ügyesen körbevesszük ezzel az ízesített, nyert húsmasszával, végül egyesével hálóba csomagoljuk. Vékonyan kizsírozunk egy tepsit, rárakjuk a két sertéshálós csomagot, és 180 fokos sütőbe toljuk. Körülbelül 15-20 perc alatt meg is sül a pecsenyénk. Vastagabb szeletekre vágjuk. Sült hurkával, párolt káposztával tálaljuk.

Aszalt szilvával töltött szűzpecsenye diómártással és vörösboros körtével kínálva

kaloria 260 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.