Forrás: Vár: a Speiz

Kijevi csirkemell karamellizált almás burgonyapürével és salátazselével

Csirkemell

A csirkemellet kiklopfoljuk, és kettéhajtva szabályos háromszöget vágunk belőle.

Töltelék

A töltelékhez a vajat szobahőmérsékleten kikeverjük a hozzávalókkal, majd a masszát rövid időre a jégszekrénybe tesszük, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
A hússzeletet kiterítjük, egy kanál tölteléket teszünk rá, majd óvatosan, a háromszög csúcsánál fogva felgöngyöljük. Így egy tölcsér alakú formát kapunk, amelyet lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába
panírozunk, végül olajon serpenyőben kisütünk.

Karamallizált alma

3 dkg vajat egy evőkanálnyi barna cukorral serpenyőben megolvasztunk, beleteszünk egy jonatánalmát apró kockákra vágva, és aranybarnára karamellizáljuk. A végén egy kevés vizet öntünk hozzá, amelyet hagyunk elpárologni.

Krumplipüré

80 dkg krumplit meghámozunk, kockákra vágunk,
és sós vízben megfőzünk. Leszűrjük, forrón összetörjük, majd 15 dkg vajjal és 2 dl tejjel finom pürévé keverjük.

Salátazselé

Serpenyőben felmelegítünk 5 dkg cukrot 3 dl ecettel, 2-3 dl vízzel meg egy kevés sóval. Hozzáadunk 1 kávéskanálnyi zselatinport, elkeverjük, és hagyjuk kihűlni. Egy fej jégsalátát csíkokra vágunk, azután egy henger alakú formába tesszük. Ráöntjük a zselatinnal sűrített salátaöntetet, betesszük a jégszekrénybe, és megdermesztjük.

kaloria 990 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vár: a Speiz

Ajánlataink