Királyhalom

Királyhalom

A rizst a szokásos módon, enyhén sós vízben előre megfőzzük. A hagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk.
A húsdarabokat kiverjük, sóval, borssal bedörzsöljük. A káposztát kinyomkodjuk. A hagymakarikákat egy
serpenyőben négy evőkanál olajban üvegesre pirítjuk, majd egyenletesen elosztva, kizsírozott tepsibe rakjuk. A húsokat ráhelyezzük egy rétegben, majd beterítjük savanyú káposztával. Erre kerül egy rétegben a párolt rizs, majd még egy sor káposzta. Az egészet megkenjük a tejföl kétharmadával, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 60-70 percen keresztül sütjük, amíg a tejföl aranyszínűvé pirul a tetején. Tálaláskor a maradék tejfölt az egyes adagok tetejére halmozzuk.

kaloria 820 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink