Először lecsót készítünk a szokásos módon: a szalonnát és a sonka zsíros részét felkockázzuk, és kiolvasztjuk. A sült szalonnakockákat kivesszük, félrerakjuk. A hagymákat félbevágjuk, szálára vágva felaprítjuk, majd a szalonnazsírhoz zsírt teszünk, és ebben aranybarnára pároljuk. Először a felkarikázott lecsópaprikát adjuk hozzá. Egy kis pirítás után következik a felkarikázott paradicsom. Hozzáadjuk a fűszereket, és csíkozunk hozzá egy kis húsos sonkát is. Visszarakjuk a félrerakott pörcöket is. Amikor a lecsó már majdnem elkészült, a vargányát megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra aprítjuk (kb. 3 × 3 cm-es kockákra). A gombát is belerakjuk a serpenyőbe, rövid ideig együtt pároljuk a lecsóval. Végül a tűzről lehúzva hozzáadjuk a tejfölt és a mascarpone sajtot. Ha az állaga úgy kívánja, a sajt és a tejföl lehet egy kicsit több is. Ezután óvatosan összefőzzük.
Hozzávalók
4 személyre