Forrás: Csonka Ilona

Kivis gyümölcstorta vaníliás krémmel

Habosra keverjük a tojásokat 3 evőkanál forró vízzel és 15 dkg cukorral. Beledolgozzuk a sütőporral elvegyített lisztet és az olajat.

Egy gyümölcstortaformát alaposan kizsírozunk, liszttel megszórjuk, beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Ha kész, kis pihentetés után rácsra borítjuk, kihűtjük.

A krémhez habverővel csomómentesre keverjük a tojások sárgáját a keményítővel, a tejjel, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Gőz felett besűrítjük, kevergetve kihűtjük, végül hozzákeverjük a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt. A tésztába töltjük.

A kivit meghámozzuk, felkarikázzuk. (A karikákat el is felezhetjük.) Sűrűn kirakjuk vele a torta tetejét. A tortazselét elkészítjük a csomagolásán lévő utasítás szerint, és ráöntjük a torta tetejére.

Almás-körtés morzsasüti fagyival

Kivis eperlekvár

kaloria 290 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink