Kivis eperlekvár

Kivis eperlekvár

Előkészítjük a gyümölcsöket: az epret megmossuk, kicsumázzuk, ha van benne, akkor kivágjuk a középső fehér részt. A nagyobb szemeket feldaraboljuk. A kivit meghámozzuk, felkockázzuk. Mindkét gyümölcsöt egy-egy befőzőlábasba öntjük, az eperhez adunk 80 dkg cukrot, a maradékot pedig a kivihez öntjük. Egyszerre főzzük mind a kettőt. Forrás után kevergetve 8-10 percig rotyogtatjuk. Azonnal előkészített üvegekbe töltjük: alulra jön az eper, majd óvatosan rákanalazzuk a kivit, hogy lehetőleg ne keveredjenek össze. Rácsavarjuk a fémfedőt, és rögtön száraz dunsztba rakjuk, ott hagyjuk kihűlni.

kaloria 40 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.