Kevés zsiradékon megpároljuk a zöldborsót meg a megtisztított, borsónyi darabokra vágott répát és gyökeret. Meghintjük egy csapott evőkanál liszttel. Levesszük a lángról, hozzákeverünk egy csipetnyi őrölt pirospaprikát. Öntünk rá egy bő liternyi vizet, megsózzuk, visszarakjuk a tűzhelyre, felforraljuk, és addig főzzük, míg minden zöldség meg nem puhul.
Amíg várjuk, hogy felforrjon a lé, a tojássárgáját egy kis tálban összekeverjük annyi liszttel, hogy sűrű nokedlitészta-állaga legyen. Darálunk hozzá egy kis fekete borsot is. Ha felforrt a leves, akkor kis kávéskanállal beleszaggatjuk. Fakanállal átkeverjük, kis lángon forraljuk pár percig, ezalatt a zöldségek készre puhulnak, a galuskák megfőnek. Végül rászórjuk a sok összevágott petrezselyem zöldjét, de ezzel már nem főzzük.