Összedolgozzuk a vajat a 80 g finomliszttel. A legegyszerűbb késes aprítóval elvégezni, ennek hiányában a hideg vajat apró kockákra vágjuk, rászórjuk a lisztet, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Két fólia közé tesszük, és ujjnyi vastag, kb. 20×15 cm-es tömbbé formáljuk. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
Az élesztős tésztához az 500 g átszitált lisztet összevegyítjük a sóval és a cukorral, majd összemorzsoljuk az élesztővel. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a hideg vizet, a hideg tejet és a tojássárgájákat.
Kézzel vagy géppel dagasztani kezdjük, közepesen kemény tésztát készítünk. Amint elválik az edény falától és a kezünktől, a fóliába csomagoljuk, és egy órán át a hűtőben pihentetjük.
Ezután elővesszük a tésztát és a lisztes vajat. Belisztezzük a munkafelületet, és a megkelt tésztát ráfordítjuk. Óvatosan kiütögetjük belőle a levegőt, majd kb. 40×30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A közepére fektetjük a vajtömböt, amit a lelógó tésztaszélekkel becsomagolunk, mint egy borítékot. A nyújtófával, ütögető mozdulatokkal egyenletesen eloszlatjuk a vajat, majd a tésztából kb. 30×60 cm-es csíkot nyújtunk. A nyújtást egy irányba végezzük, magunktól elfelé.
Következik a hajtogatás. Először szimplán, majd duplán hajtjuk a tésztát. A szimpla hajtáshoz szemmértékkel három részre osztjuk a tésztacsíkot (egy fakanál nyelével óvatosan akár meg is jelölhetjük a hajtásvonalát). Aztán a felső harmadot a középsőre hajtjuk, majd erre az alsó harmadot.
A dupla hajtáshoz először elfordítjuk a tésztát 90 fokkal, és ismét kb. 30×60-es téglalapot nyújtunk belőle. Most négy részre osztjuk, a felső negyedet visszahajtjuk a középvonalig, majd az alsó negyedet is ugyaneddig, végül a középvonal mentén félbehajtjuk. Fóliába csomagoljuk és egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Kivesszük a tésztát, és úgy tesszük magunk elé a lisztezett munkalapra, hogy a csukott része van a bal oldalon, a nyitott pedig a jobbon. Megismételjük a szimpla és a dupla hajtást is. 30 percre ismét a hűtőbe tesszük. Ezzel az élesztős leveles tészta kész a további felhasználásra.
A pihentetett tésztát ráfordítjuk a vékonyan belisztezett munkalapra, és 3 mm vastag, kb. 30×60 cm-es téglalapot nyújtunk belőle. Megkenjük a vajjal és a porcukorral kikevert, a tejszínnel lazított kakaós töltelékkel. Ezután a tésztát feltekerjük, mint a bejglit. Éles késsel 2 cm széles szeleteket vágunk belőle.
Sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit, és a csigákat egymástól körülbelül 5 cm távolságban ráfektetjük. Konyharuhával letakarjuk és újabb 20 percig kelni hagyjuk. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A megkelt csigákat 18-20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.