Forrás: Pásztor Tünde

Kocsonyázott főtt, füstölt tarja tojásos reteksalátával

Kocsonyázott főtt, füstölt tarja tojásos reteksalátával

Beáztatjuk a zselatint. A füstölt tarját apró kockákra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük, a petrezselyem zöldjét finomra metéljük. Az alaplevet felforraljuk, belekeverjük a
kinyomkodott zselatint. Kibélelünk átlátszó fóliával egy
hosszúkás formát. A zselatinos lébe beleforgatjuk a füstölt
húst, a sárgarépát meg a petrezselyem zöldjét (külön
ízesíteni nem kell, elég ízt kap az alaplétől és a tarjától),
majd a keveréket beleöntjük az előkészített formába. Hideg
helyen megdermesztjük.
Keményre főzzük a tojásokat, aztán meghámozzuk,
felkarikázzuk. A retkeket megtisztítjuk, vékonyra vágjuk.
Mindezeket óvatosan összeforgatjuk a csírával, s meglocsoljuk az olívaolajjal. Sózni nem szükséges.
Tálalás előtt a kocsonyát deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, vastag szeletekre vágjuk, és a salátával együtt
kínáljuk.

kaloria 340 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink