Kókonpityere

Kókonpityere

Meghökkentően egyszerű és ízletes ez a fülbemászó nevű, bármilyen tavaszi gyümölccsel elkészíthető finomság. A tojások sárgáját és fehérjét különválasztom. A sárgáját habosra keverem 30 dkg porcukorral, kanalanként belekavarom a vizet, és kis adagokban a sütőporral elkevert lisztet. Addig keverem, amíg csomómentes nem lesz. A tojásfehérjéket csipet sóval habbá verem, hozzáadom a maradék porcukrot és fényes, kemény habbá dolgozom. Ezután óvatosan összekeverem
a masszával, és kivajazott fóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. A 180 fokra (gázsütő 5-ös fokozat) előmelegített sütőben 30 percig sütöm. Ügyeljünk arra, hogy sütés közben ne nyitogassuk a sütőajtót, és ha kész, a sütőben hagyjuk kihűlni, ugyanis a hirtelen hidegtől könnyen összeesik.

Töltelék

Míg sül a piskóta, elkészítem a vaníliakrémet. A tejjel összekeverek két csomag vaníliás cukrot, a tojássárgáját és a porcukrot. Ha már csomómentes, vízgőz fölött folytonos keverés közben forralom, amíg sűrű nem lesz. Miután végeztem, a baracklekvárt megmelegítem, összekeverem a rummal, fél csomag vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Ha kihűlt a piskóta, csíkokra vágom, s nem marad más hátra, mint az elrendezés. Mély tálba teszek egy sor piskótát, rá pár csepp rumos lekvárt, majd
rászórom a málna egy részét, és leöntöm a vaníliakrémmel – jó bőven, hogy átitassa a tésztát. Újra piskóta következik, rumos öntet, gyümölcs, krém, s ezt
folytatom, míg el nem fogynak a hozzávalók. Tálalásig hűtöm.

kaloria 330 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.