Kókuszkrémes márványkuglóf

Habosra keverjük a margarint a cukorral, majd egyesével belekeverjük a tojásokat is, végül a citromhéjat.

A lisztet, a vaníliáscukrot, a kókuszreszeléket és a sütőport egy másik tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a margarinos krémet, végül simára keverjük. ű

A kuglófformát kikenjük margarinnal, és a tészta felét beleöntjük.

A tészta másik felében elkeverjük a kakaóport, ezt is a formába öntjük, és egy villa segítségével körkörös mozdulatokkal kissé összekeverjük a kétféle tésztát.

175 °C-os sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük a kuglófot, tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e a közepe is. Miután megsült, 10 percig hagyjuk hűlni a formában, majd óvatosan rácsra borítjuk.

A kókusztejet érdemes hűtőbe tenni néhány órára, mielőtt elkészítjük a krémet. A konzerv tetejéről lekanalazzuk a sűrű, szinte szilárd felső részt, a maradék, vízszerű folyadékra most nem lesz szükség.

A kókusztejet a cukorral és a kókuszreszelékkel habverővel habbá verjük, majd a kihűlt kuglóf tetejére kenjük. Néhány órára hűtőbe tehetjük, ha szeretnénk, hogy a krém biztosan megszilárduljon.

Tálalás előtt a kókuszcsipszet száraz serpenyőben halványbarnára pirítjuk. A kuglóf tetejére kanalazzuk a kókuszhabot és megszórjuk a kihűlt csipsszel. Vastag szeleteket vágunk a süteményből.

Glutén- és tejmentes banános sütemény

tejmentes

kaloria 430 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink