Előkészítés: 50 perc Sütés: 30 perc Pihentetés: 3 óra
Langyos vízbe áztatjuk a datolyát. A zabpelyhet száraz serpenyőben finoman megpirítjuk, kihűtjük. Ledaráljuk a zabpelyhet. Aprítógépbe dobjuk a mandulával és a leszűrt datolyával, egynemű morzsává pörgetjük. Végül összegyúrjuk az olvasztott kókuszzsírral. Egy kis-közepes tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és vékonyan belenyomkodjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, és kevés forró vízben feloldjuk. Hőkiegyenlítéssel összekeverjük a mézzel elkevert kókusztejjel. Rákanalazzuk a kihűlt tortaalapra. Hűtőbe tesszük pihenni néhány órára, amíg a krém megszilárdul.
Egy nem tapadó nagy serpenyőben összeolvasztjuk a kókuszzsírt a mézzel és a fahéjjal. Egy rétegben beletesszük a körülbelül centi vastagra felkarikázott banánt. 4-5 percig sütjük, míg meg nem pirul. Megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára pirítjuk. Hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a torta tetejére halmozzuk, megszórjuk tört pisztáciával, meglocsoljuk egy kis mézzel.