Kemény habot verünk a jól lehűtött tejszínből a vaníliás cukorral és a habfixálóval. A mascarponét kézi habverővel habosra keverjük a kókuszreszelékkel. Óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal.
A két csomag főzés nélküli vaníliás pudingport egy tálban elkészítjük a leírás szerint, az előírtnál kevesebb tejet felhasználva (6 helyett 5, illetve 10 helyett 8 decit használva). Összedolgozzuk a kókuszos tejszínhabot a vaníliás pudinggal.
A vajas kekszek felével kirakjuk egy lapos tepsi vagy egy sütőkeret alját. Rákenjük a kókuszos krémet, befedjük a maradék kekszekkel. Rákenjük a kókuszos krém másik felét, és betesszük a hűtőszekrénybe pár órára.
Közben egy száraz serpenyőben világosra pirítunk 100 g kókuszreszeléket. Ha elérte a kívánt színt, rögtön átöntjük egy hideg tányérba, hogy tovább már ne piruljon. A fehér csokoládét lereszeljük a reszelő durvábbik oldalán.
Kivesszük a süteményt a hűtőszekrényből, megszórjuk a tetejét a kihűlt pirított kókuszreszelékkel és a reszelt fehér csokival. Legalább hat órára visszarakjuk a hűtőszekrénybe, hogy a krém megpuhítsa a kekszeket.
Másnap a kekszek mentén kockákra vágjuk. Minden második kocka tetejére teszünk egy-egy kókuszos desszertgolyót.