Kókuszos-mandulás áfonyatorta

Keverőtálba szórjuk a mandulalisztet vagy a darált mandulát. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a 125 g kristálycukrot, a finomlisztet, a sütőport, a vaníliaőrleményt és a csipetnyi sót. Alaposan összekeverjük. Egy másik tálba ütjük a két egész tojást, villával egyneműre felverjük. Hozzáforgatjuk a megolvasztott, langyos vajat és a reszelt citromhéjat, kézi robotgéppel összekeverjük. Végül a tojásos masszát ráöntjük a száraz hozzávalókra, és egyneművé keverjük. Hozzávegyítjük az áfonya háromnegyed részét (ha fagyasztottat használunk, akkor azt előzetesen hagyjuk felengedni).

Egy kisebb, körülbelül 20 cm átmérőjű kerek tortaforma aljába sütőpapírt szabunk. Beleöntjük a masszát. A tetejére szórjuk a maradék áfonyát, a szeletet mandulát, meghintjük egy teáskanál cukorral, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül 40 perc alatt készre sütjük.

A kész tortát rácson hűtjük, a forma oldalát legalább fél óráig nem vesszük le.

Málnás-áfonyás torta

kaloria - CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.